Augusztusban újra együtt lehet nyomozni a máltaiakkal Esztergomban

Hazai – 2014. július 17., csütörtök | 18:42

Tekintettel a nagy érdeklődésre és az első alkalommal kimaradt gyerekek kárpótlására Esztergomban megismétlik a helyi rendőrséggel közösen szervezett „Nyomozz velünk!” tábort – tájékoztat a maltai.hu.

Idén is megrendezték a Máltai Szeretetszolgálat Dr. Dékány Vilmos Gondviselés Háza – Családsegítő Szolgálat munkatársai által szervezett napközis tábort. A táborozó gyerekeket június 23. és 27. között várták színes, színvonalas programokkal. Az öt nap programjai között szerepelt Strázsa-hegyi kirándulás, ahol a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai vadismereti programmal várták a gyerekeket. Ennek keretében a hazai nagyvadak jellemzőivel, lábnyomaival, trófeáival, hangjaival ismerkedhettek a résztvevők. A hét további részében a gyerekek a Dunán hajóztak, lovagoltak és lovat csutakoltak, megnézték a visegrádi várat és az ott található panoptikumot, valamint kirándultak a Lóga-tóhoz is.

A programon, melyet a Máltai Szeretetszolgálaton kívül a helyi önkormányzat is támogatott, nemcsak a Családsegítő Szolgálat, hanem a városban működő többi máltai intézmény, a Támogató Szolgálat, a Játszótér és a Családok Átmeneti Otthonának gyermekei is részt vehettek.

A napközis tábort követően, június 30. és július 4. között, újabb ötnapos program várta a gyerekeket a Máltai Játszótéren. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Baleset- és Bűnmegelőzési Osztálya saját programját – melynek a „Nyomozz velünk!” címet adták – vitte el a máltaiakhoz. A rendőrség és a játszótér munkatársaival, valamint önkéntesekkel közösen lebonyolított öt nap során a gyerekek megismerkedtek a rendőrség munkájával, ujj-, tenyér-, füllenyomatot vettek, a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről, büntethetőségről, az internet veszélyeiről beszélgettek, valamint beülhettek egy rendőrautóba és rendőrkutyákkal is találkoztak. Mivel sok jelentkező nem fért bele az első turnusba, és a szervezők nem szeretnék, hogy bárki kimaradjon, augusztusban megismétlik a tábort.

Fotó: maltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria