Fehérváry Jákó a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola új rektora

Megszentelt élet – 2020. július 1., szerda | 15:50

Fehérváry Jákó OSB, a főiskola gyakorlati teológia tanszékének docense, teológiai doktor 2020. július 1-jétől látja el a rektori feladatokat.

Dr. Várnai Jakab OFM, a fundamentális tanszék vezetője, egyetemi professzor nyolc évig látta el a rektori teendőket. Provinciálisként 1995-től részt vett a bencés, a piarista és a ferences hittudományi főiskolák jogutódjaként 2000-ben megalakult Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola alapításának előkészítő munkálataiban. Rektorként azon munkálkodott, hogy az intézmény a magyar egyház és szerzeteség olyan kitüntetett helye lehessen, ahol emberséges légkörben, magas szakmai színvonalon lehet a teológiát kutatni, művelni, tanulni; az Egyház és a világ jelenét és jövőjét a magunk léptékében munkálni.

Dr. Fehérváry Jákó OSB, a főiskola gyakorlati teológia tanszékének docense, teológiai doktor 2020. július 1-jétől látja el a rektori feladatokat a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

A három fenntartó rend meggyőződése, hogy Fehérváry Jákó személyében elkötelezett, felkészült rektort állítottak a közös intézmény élére.

Az új rektort az intézmény Te Deumán, július 4-én 10 órakor iktatják be a Duna-parti piarista kápolnában.

Fehérváry Jákó liturgikus jegyzetének állandó szerzője. Jegyzeteit az Új Emberben és a Magyar Kuríron is olvashatják. 

Forrás: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Fotó: Merényi Zita; Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria