Ferenc pápa bevezető szavai az Úr imádsága előtt a járvány idején: Mára beszéltünk meg találkozót!

Ferenc pápa – 2020. március 25., szerda | 13:30

Március 25-én délben interneten közvetítették a Vatikánból, az Apostoli Palotából a Miatyánk elimádkozását, melyre a Szentatya a világon élő összes Krisztus-hívőt hívta. A pápa bevezető szavainak fordítását az alábbiakban közzétesszük.

Kedves testvérek!

Mára beszéltünk meg találkozót, hogy – a világon élő összes keresztény – együtt imádkozzuk el a miatyánkot, azt az imát, amelyet Jézus tanított nekünk.

Bizakodó gyermekekként fordulunk az Atyához. Mindennap megtesszük, napjában többször is, most viszont a koronavírus-járvány által keményen megpróbált emberiség számára esedezünk irgalomért. És együtt tesszük ezt, minden egyházhoz, közösséghez és hagyományhoz tartozó hívők, bármilyen életkorúak, nyelvűek és nemzetiségűek legyünk is.

Imádkozzunk a betegekért és családjukért, az egészségügyi dolgozókért és az őket segítőkért, a hatóságokért, a rendvédelmi szervekért és az önkéntesekért, közösségeink szolgálattevőiért!

Ma sokan ünneplik közülünk az Ige megtestesülését Szűz Mária méhében, amikor az ő alázatos és teljes „itt vagyok”-jában Isten Igéjének „itt vagyok”-ja tükröződött vissza. Mi is teljes bizalommal bízzuk magunkat Isten kezére, és egy szívvel, egy lélekkel imádkozzuk:

Mi Atyánk…

Rendkívüli Urbi et Orbi áldás pénteken

Ferenc pápa március 25-én a délelőtti általános kihallgatás végén a Szentatya a következőket mondta: „Szeretném megismételni meghívásomat arra is, hogy a médián keresztül lélekben kapcsolódjatok be abba az imába, amelyet holnapután, pénteken 18 órakor vezetek majd a Szent Péter-bazilika előtt. Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Urbi et Orbi áldást adok, melyhez teljes búcsú kapcsolódik.”

Urbi et Orbi áldás élőben

Március 27-én, pénteken 18 órakor a Ferenc pápa által a Szent Péter-bazilika előtti téren vezetett imát és a rendkívüli Urbi et Orbi áldást a Duna Televízió, a Bonum Televízió, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent István Rádió élőben közvetíti.

 *

Közös ima naponta délben a járvány idején

Arra hívunk mindenkit, hogy csatlakozzunk a Szentatya felhívásához. A veszélyhelyzet hátralévő részében is napról napra legyünk együtt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságával, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztőségével, valamint Böjte Csabával, Csókay Andrással és Szikora Róberttel: a déli Mária-imádságot követően fohászkodjunk együtt Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével. A közös imát naponta 11.55 és 12.10 között a szerkesztőség Facebook-oldalán élőben közvetítjük.

Fotó: Vatican News

Fordította: Tőzsér Endre SP

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria