Ferenc pápa a budapesti Eucharisztikus Kongresszusra látogathat – Várjuk a hír megerősítését

Ferenc pápa – 2020. február 28., péntek | 19:25

Francesco Grana vatikáni tudósító tudni véli, hogy idén szeptemberben Magyarországra látogat Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából.

A tudósító a Twitter-oldalán osztotta meg az információt február 28-án, péntek délután. Francesco Grana még a látogatás napját is megjelölte bejegyzésében: szerinte szeptember 20-án, vasárnap, a kongresszus zárónapján jön Budapestre a katolikus egyházfő.

A Szentatyát két hete Áder János köztársasági elnök, majd egy hete Erdő Péter bíboros ismételten hívta a katolikus világeseményre Budapestre.

Kérdésünkre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága azt nyilatkozta, hogy örömmel olvasták a Twitter-bejegyzést, várják Ferenc pápát Budapestre, illetve a hivatalos bejelentést.

*

Erdő Péter bíboros, prímás a meghívással kapcsolatban korábban a következőket mondta

„Hangsúlyoztam Ferenc pápának, hogy az ő jelenléte különlegesen is nagyszerű üzenet lenne és

gyógyítaná sok nép lelki sebeit, s hozzájárulna ahhoz, hogy Közép-Európa népei ne csak megbékéljenek egymással, hanem közösen tudjanak dolgozni az alapvető értékek mentén.

Azt hiszem, a katolikus tanúságtételnek nagy lehetősége és nagy megerősítése lenne, ha a Szentatya eljönne hozzánk. Tudjuk, hogy sűrű a programja, de Budapest közel van, így valóban lehetséges akár csak egy egynapos utazást tenni, ami technikailag számára is megoldható.

A Szentatya láthatólag szeretettel, örömmel és érdeklődéssel fogadott. Teljes és végleges elköteleződést mutató hivatalos bejelentést nem tett, de bízom abban, hogy van esélyünk arra, hogy pozitív választ kapjunk.”

Legutoljára pápa 24 éve, II. János Pál személyében (1996-ban Pannonhalmára és Győrbe) látogatott el Magyarországra. Ferenc pápa tavaly Csíksomlyón találkozott magyar hívekkel.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) 2020. szeptember 13. és 20. között lesz Budapesten, a programsorozat a Puskás Ferenc Stadionban kezdődik, és a Hősök terén bemutatott szentmise zárja. Bővebb információ és regisztráció ITT.

Forrás: Magyar Hang

Kép: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria