Ferenc pápa Diego Ravellit nevezte ki új főszertartásmesterévé

Ferenc pápa – 2021. október 13., szerda | 14:15

Ferenc pápa október 11-én az 56 esztendős Diego Ravellit bízta meg a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala, illetve a Pápai Énekkar vezetésével. Ravelli atya, aki Guido Marini püspököt váltja a tisztségében, eddig az Apostoli Alamizsnahivatal irodavezetője és pápai szertartásmester volt.

Diego Giovanni Ravelli 1965. november 1-jén született az észak-olaszországi Lazzate településen. A Don Folci alapította papi közösségben szentelték pappá, majd a velletri-segni egyházmegyében szolgált. 2000-ben nevelési módszertani diplomát szerzett a római Pápai Szalézi Egyetemen. 2010-ben szent liturgiából doktorált a Pápai Szent Anzelm Egyetemen.

2013-tól volt az Apostoli Alamizsnahivatal irodavezetője, ahol már 1998-ban hivatalnokként dolgozott. Együttműködött a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatalával is mint segéd-szertartásmester, 2006-ban pedig megkapta a pápai szertartásmesteri kinevezést.

Ravelli atya a Vatikáni Rádiónak elmondta, nagy megtiszteltetés számára a pápa bizalma, amelynek legjobb tudása szerint igyekszik majd megfelelni a szolgálat szellemében, az egyházi hagyomány őrzőjeként.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria