Ferenc pápa fogadta az ukrajnai nunciust

2019. január 23., szerda | 12:09

Január 21-én, hétfőn Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Claudio Gugerotti érseket, Ukrajna apostoli nunciusát.

A találkozón kiderült, hogy a Szentatya napi szinten követi a szívéhez közel álló Ukrajna életét érintő eseményeket. A pápa részletesen beszélt az ortodox egyházon belüli érzékeny kapcsolatokról és a katolikus egyház hozzájárulásáról a közjóhoz.

Szó esett továbbá a politikai és társadalmi légkörről. Kiemelték, hogy a párbeszéd segítségével intentenzívebbé kell tenni az erőfeszítéseket a béke érdekében, valamint az állampolgárok jólétéért, hogy javuljanak életkörülményeik, és szabadon gyakorolhassák vallásukat. Ferenc pápa arról biztosította a nunciust, hogy állandóan imádkozik Ukrajnáért, és apostoli áldását adta az ukrán népre – olvasható az ukrajnai nunciatúra által kiadott közleményben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda