Ferenc pápa imádkozik az afrikai árvizek áldozataiért

Ferenc pápa – 2019. március 20., szerda | 17:59

A március 20-i általános kihallgatás végén a Szentatya lelki közelségét fejezte ki Mozambik, Zimbabwe és Malawi lakosságának. Az afrikai országokat az Idai ciklon okozta árvizek sújtják, eddig több mint kétszáz halálos áldozata van a természeti katasztrófának, és ez a szám emelkedik.

A pápa fájdalommal beszélt a délkelet-afrikai régióról, amelynek területén a ciklon pusztít. „Ezekben a napokban Mozambik, Zimbabwe és Malawi különböző részeiben gyászt és pusztítást eredményeztek az árvizek. Ezeknek a kedves népeknek fájdalmamat és lelki közelségemet fejezem ki. Az áldozatokat és családjaikat Isten irgalmasságába ajánlom. Vigaszt és támogatást kérek Istentől mindazoknak, akiket sújt ez a természeti katasztrófa” – fogalmazott Ferenc pápa.

Az egyhetes intenzív esőzés házakat és középületeket is romba döntött, valamint a legfontosabb összekötő utakban is kárt tett. Eddig kétszáz halálos áldozatot azonosítottak, de a becslések szerint ezerre is tehető azok száma, akik életüket vesztették. Százezreket telepítettek ki. A segítségnyújtásban részt vesznek a három afrikai ország helyi Caritas-szervezetei: elsősegélycsomagokat osztanak szét és igyekeznek megelőzni a járványok kialakulását és terjedését. „Nehéz a munkánk, de megteszünk minden lehetségest és nem hagyjuk abba, amíg a helyzet nem normalizálódik” – nyilatkozta Fabrizio Cavalletti, az olasz Caritas afrikai irodájának vezetője a Vatikáni Rádiónak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria