Ferenc pápa májusban Veronába látogat

Ferenc pápa – 2023. november 28., kedd | 17:18

2024. május 18-án Ferenc pápa felkeresi az észak-olaszországi Veronát, hogy részt vegyen az Egyház társadalmi tanításának 14. fesztiválján.

Domenico Pompili veronai megyéspüspök november 25-én, szombaton, az Egyház társadalmi tanításáról szóló 13. fesztiválon jelentette be, hogy Ferenc pápa 2024. május 18-án a városba látogat. Az útra abból az alkalomból kerül sor, hogy ekkor tartják az Egyház társadalmi tanításáról szóló 14. fesztivált, valamint jövőre lesz a 4. században élt Veronai Szent Zénó püspök, a város védőszentje halálának 1650. évfordulója.

A veronai főpásztor szerint a pápa látogatása három kiemelt eseményt foglal magába. Részt vesz a „Béke Aréna 2024” eseményen, amelyen egyházi és civil vezetők tanácskoznak olyan témákról, mint a leszerelés és a migráció. Ferenc pápa ezután ellátogat a Montorio városrészben található börtönbe, hogy beszéljen a fogvatartottakkal, és együtt vacsorázzon velük. A nap utolsó programjaként szentmisét mutat be a Marcantonio Bentegodi Stadionban.

Domenico Pompili kifejtette, hogy Ferenc pápa Veronát „a népek útkereszteződésének, a párbeszéd helyének tekinti, ahol az értelmes eszmecsere hozzájárulhat a békéhez, különösen ezekben a kihívásokkal teli időkben”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria