Ferenc pápa üdvözölte a százéves olaszországi Szent Szív Katolikus Egyetemet

Ferenc pápa – 2021. július 24., szombat | 12:01

Ferenc pápa a megalapításának 100. évfordulóját ünneplő intézmény rektorának, Franco Anellinek írt üzenetében méltatja a katolikus egyetem küldetését, az ember fejlődéséről való gondoskodást. Az egyetem orvosi karának székhelye az Agostino Gemelli kórház, ahol a Szentatyát műtötték.

Franco Anelli, az egyetem rektora Ferenc pápa levelét, amelyet sebészeti beavatkozása után néhány nappal írt és juttatott el az intézményhez, szívet melengető gesztusnak nevezte. A Szentatya hálát ad a kórházban kapott szeretetért és gondoskodásért, hangsúlyozva, hogy az embertársak ápolása a szív jóságának kifejezése. A pápa megemlékezik a Szent Szív Katolikus Egyetem fennállásának centenáriumáról, és ehhez kapcsolódóan elsődleges küldetéséről, vagyis az emberi személyről való gondoskodásról.

A jövőbe vezető út pontosan az intézmény céljain keresztül nyílik meg, vagyis az emberi személy kulturális és teljes fejlődésének elősegítése által – hangsúlyozza a pápa, és kifejti, saját szemével látta, ahogyan a kórházi alkalmazottak gondoskodnak a betegekről. „Krisztus szenvedése látható a betegekben, olyan állapot ez, amikor nagy szükség van a figyelmes tekintetekre, amelyek képesek reményt sugározni és előretekinteni még a fáradságos szolgálat esetében is” – írja Ferenc pápa az olasz Szent Szív Katolikus Egyetem fennállásának centenáriuma alkalmából küldött levelében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria