Ferenc pápa Ursona címzetes püspökévé nevezte ki a szalézi rendfőnököt

Megszentelt élet – 2024. március 15., péntek | 18:00

A Szentszéki Sajtóközpont március 5-én bejelentette, hogy Ferenc pápa Ángel Fernández Artime SDB bíborost, a Don Bosco Szalézi Társasága rendfőnökét kinevezte Ursona címzetes püspökévé, érseki méltósággal, amelyet április 20-án, püspökké szentelésével kap meg.

Ángel Fernández Artimét, Don Bosco tizedik utódát a szalézi kongregáció élén először 2014-ben választották meg rendfőnöknek, majd 2020-ban megerősítették tisztségében.

Ferenc pápa a 2023. július 9-i Úrangyala-imádság után jelentette be, hogy Ángel Fernández Artimét többedmagával bíborossá nevezte ki, majd 2023. szeptember 30-án, a rendes nyilvános konzisztóriumon megkapta a bíborosi birétumot és gyűrűt.

2023. október 4-én kapta meg első megbízatását a Római Kúriában, a Megszentelt Élet Intézményeinek és Apostoli Élet Társaságainak Dikasztériuma tagjává nevezték ki.

2023. december 17-én Ángel Fernández Artime birtokba vette a Via Tuscolanán található Segítő Szűz Mária-bazilika diakonátusát, amelyet a pápa jelölt ki számára.

Ángel Fernández Artime bíboros összehívta a szalézi kongregáció 29. Egyetemes Káptalanját, amelyre 2025. február 16. és április 12. között kerül sor, amelyen megválasztják utódát a Don Bosco Szalézi Társasága élén; és miután lemondott rendfőnöki tisztségéről, a Szentatya rendelkezésére fog állni a rábízott küldetéshez.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Infoans.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria