Ferenc pápa videoüzenetet küldött a francia ministránsoknak

Ferenc pápa – 2019. november 15., péntek | 9:51

2020. augusztus 24. és 28. között tartják a francia ministránsok nemzeti zarándoklatát Rómában. Ferenc pápa videoüzenetet küldött a zarándoklatra készülő fiataloknak.

Kedves barátom! Örömmel fordulok hozzád, aki oltárszolgálatot látsz el a plébániádon, hogy meghívjalak: vegyél részt a ministránsok nagy zarándoklatán, amelyet a francia egyház szervezett Rómába jövő nyáron! – kezdi személyes hangú üzenetét a pápa. – Jézus Krisztus arra hívott téged, hogy szolgáld őt a liturgián. Ez egyedülálló alkalom, hogy találkozz vele, hogy jobban szeresd őt, és elkötelezd magad mellette. Ahogy megfigyelhetted, a mise végén a pap e szavakkal búcsúzik: „Menjetek!” Miután a szentmisén szolgáltuk Jézust, a mindennapi életünkben is szolgálnunk kell őt a testvéreinkkel való találkozásban: küldetést kaptunk. Misszióra szól a hívásunk, ne feledd! – hívja fel a fiatalok figyelmét a Szentatya.

A Rómába utazó ministránsok fölkeresik majd Szent Péter és Szent Pál sírját, akiket szintén misszióba küldött Jézus, és akik életüket adták érte. Az ő bátor tanúságtételük segítsen kitartani elkötelezettségetekben és keresztény életetekben, minden ellentmondás és kritika ellenére, amivel találkozhattok, a bennetek megfogalmazódó kérdések és az ezzel járó erőfeszítések dacára – buzdít Ferenc pápa.

A Szentatya azokat is megszólítja üzenetében, akik szeretnének ministránsok lenni: „Nem egyedül vagyunk keresztények: együtt erősebbek vagyunk, bátrabbak és messzebbre jutunk. Várlak Rómában jövő augusztus 24. és 28. között. Időközben imádkozom érted és a körülötted élőkért. Kérlek, te se felejts el imádkozni értem! Szükségem van rá, mert nem könnyű ez a munka. Szűz Mária őrizzen és Isten áldjon meg téged.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria