Apostoli látogatása előtt videoüzenetet küldött a thaiföldieknek a pápa

Ferenc pápa – 2019. november 19., kedd | 16:56

Ferenc pápa november 19-én elindult Thaiföldre. Apostoli látogatása előtt videoüzenetben köszöntötte a délkelet-ázsiai nemzetet. Útja során megerősíti a hitben a helyi katolikusokat és a barátság kötelékeit a tolerancia és a harmónia értékeit valló buddhista testvérekkel.

A pápa szívélyes szeretettel köszönti Thaiföld lakóit látogatása előestéjén. Tudja, hogy a sokféle etnikumú nemzet gazdag lelki és kulturális hagyományokkal rendelkezik, és sokat tett azért, hogy előmozdítsa a harmonikus és békés együttélést, nemcsak saját népe körében, hanem az egész délkelet-ázsiai térségben.

A világban sokszor megtapasztalt nézeteltérés, megosztottság és kirekesztés mellett az emberek méltóságát tiszteletben tartó elkötelezettségre való készség ösztönözheti azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a jóakaratú emberek tesznek az emberi család fejlődése érdekében a szolidaritás, az igazságosság és a béke érdekében – biztat a Szentatya.

Apostoli látogatása során Ferenc pápa találkozik majd Thaiföld katolikus közösségeivel, hogy megerősítse őket a hitben és mindabban, amivel hozzájárulnak országuk fejlődéséhez.

A pápa reméli, hogy megerősítheti a baráti kapcsolatokat a buddhista testvérekkel, akik ékesszólóan tanúskodnak a tolerancia és a harmónia értékeiről, melyek olyannyira jellemzőek a thaiföldi népre. A Szentatya reméli, hogy utazása hozzájárul a vallásközi párbeszédhez, a kölcsönös megértéshez és a testvéri együttműködéshez, főként a szegények, a rászorulók és a békét szolgálók felé. Végül előre megköszöni mindazok munkáját, akik útja előkészítésén fáradoznak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria