Ferences nővér nyerte meg a főzőversenyt

Kitekintő – 2015. november 11., szerda | 18:37

Alicia Torres chicagói ferences szerzetesnővér nyerte meg november 10-én a Food Network nevű tévécsatorna főzőversenyét az Egyesült Államokban. A 10 ezer dolláros jutalmat az Angyalok Nagyasszonya Misszió céljaira fordítja.

A Chopped című főzőműsor nyertesének jutalma 10 ezer dollár, az összeget az Angyalok Nagyasszonya Misszió céljaira fordítja. A misszió konyhája Alicia nővér irányításával több száz rászorulót lát el meleg étellel.

„Az Úr adta nekem a tehetséget – mondta Alicia nővér a zsűrinek –, a konyha az én vásznam, ahol kreatívan ki tudom fejezni magam.”

A harmincéves Alicia Torres mellett három másik séf indult a versenyen, valamennyien szegénykonyhák szakácsai. Egyik feladatuk az volt, főzzék meg a lehető legfinomabb ételt egy kosárnyi meglepetés alapanyagból a megadott időn belül.

Külön fordulókban mérték össze tudásukat a versenyzők az előételek, főfogások és desszertek terén – minden forduló végén egy versenyzőt kiszavaztak. A mostani epizód középpontjában a hálaadás napjához kapcsolódó alapanyagok álltak.

Előételként Alicia nővér hálaadás-napi „maradékokból” készített mexikói quesadillát. A mediterrán jellegű főfogás currys pulyka volt édes burgonyával, vagdalttal, vörös áfonyával; mártás kecskesajttal és zöldbabbal. Végül pedig palacsinta következett étcsokoládé-öntettel és vörös áfonyával.

„Remélem, a tévészereplés és a verseny kapcsán sikerül majd ráirányítani a figyelmet az éhezésre, és arra, hogy Isten szeretete olyan nagy és erős, hogy ezt a kis chicagói apácát, aki sose járt szakácsiskolába, eljuttatja egy ilyen versenyre. (…) Istennel szó szerint semmi nem lehetetlen” – fogalmazott a szerzetesnővér.

„Amikor főzök, Jézus szeretetét akarom megosztani, ezért szeretetet és odafigyelést igyekszem beleadni mindenbe, mindenki számára, akit szolgálok” – mondta a nővér egy interjúban.

Bob Lombardo, az Angyalok Nagyasszonya Misszió vezetője úgy fogalmazott: ez a szeretet egyértelmű – és ízlelhető. „Azt hiszem, amikor valaki ennyi időt belead, és beleteszi azt a híres titkos összetevőt, a szeretetet, akkor valóban finom étel születik, ami mindenkinek ízleni fog” – folytatta Lombardo atya.

„Karácsony táján mindig nagy hangsúly kerül a rászorulók étkeztetésére – mondja Bob Lombardo –, de januárban, februárban, márciusban, áprilisban, sőt júniusban is enni kell.”

Forrás és fotó: UCatholic.com; Imagine Sisters

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria