Fogvatartottak hangoskönyve – Új fejezet a Mária Rádió börtönmissziójában

Hazai – 2021. január 13., szerda | 18:09

A nehéz élethelyzetben lévők segítése is a Mária Rádió küldetései közé tartozik, ezért együttműködést kezdeményezett a magyarországi büntetés-végrehajtási intézetekkel: börtönparancsnokokkal egyeztetve műsorsorozataiból ajánlott válogatást a fogvatartottak számára. A főként életvezetési és lelkiségi adások már több mint húsz börtön belső, zárt láncú rádióhálózatán hangzanak el.

A missziós folyamat legújabb állomásaként a Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottai hangoskönyvet készítenek a Mária Rádió segítségével. A könyv egy hitre jutott bandavezér önéletírása. Az eredetileg francia nyelvű mű magyar változata a Szent István Társulat gondozásában jelent meg Erősebb a gyűlöletnél címmel. A hangoskönyv folytatásos részekben hangzik el a Mária Rádió műsorán január 6-tól szerdánként 10.45-től. Ezenfelül a börtönök belső, zárt láncú rádióhálózatán is meghallgatható.

A Mária Rádió missziójának célja, hogy műsoraival hozzájáruljon a fogvatartottak sikeres reintegrációjához és felkeltse érdeklődésüket a mélyebb emberi és spirituális értékek iránt.

„Életem ugyanolyan horpadt, szétvert, mint az arcom. Csak az orrom huszonhétszer tört el. Huszonhárom törés a bokszból származik, négy pedig az apámtól. Így a legkegyetlenebb ütéseket attól kaptam, akinek kézen kellett volna fognia, és azt mondani nekem: »Szeretlek.« Három álomnak köszönhetem, hogy életben maradtam: az egyik, hogy véghez vigyek egy hőstettet, ami előttem még senkinek sem sikerült, azaz kieszközöljem elbocsátásomat a javítóintézetből, a másik, hogy bandavezér legyen belőlem, s a harmadik, hogy meg tudjam ölni az apámat…” – ezekkel a szavakkal kezdi élettörténetét a szülei által elhagyott Tim Guénard.

Már egészen kicsi gyermekként megtapasztalta a legmélyebb brutalitást és megaláztatást, a javítóintézet embertelenségét és kegyetlenségét. Mire elérte az ifjúkort, lényét erőszak és gyűlölet uralja. Ám szíve legmélyén a városi utcák bandavezéreként is érzi, hogy az élet több ennél. A szeretet utáni vágya időről időre véletlenszerű találkozásokhoz vezeti, melyek során fokozatosan megtalálja az elveszített emberséget, boldogságot. Végül egész életét felforgatja a „váratlan találkozás a Szeretettel”: Jézus Krisztussal, aki „erősebb a gyűlöletnél”, s aki irgalmasan magához öleli őt.

Forrás: Mária Rádió

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria