Folytatódik a rászoruló gyerekek étkeztetése Debrecenben

Hazai – 2014. március 31., hétfő | 17:11

A debreceni önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat debreceni csoportjával közösen évente mintegy száz gyermeknek biztosít meleg ételt az év tíz hónapjában minden szombaton és vasárnap – olvasható a szeretetszolgálat honlapján.

A program idén is folytatódik, miután a város 4 millió forintos támogatást ad az idei költségekhez. A döntést sajtótájékoztatón jelentette be Kósa Lajos polgármester. A gyermekek hétvégi étkeztetését 1997 novemberében kezdte el a Máltai Szeretetszolgálat debreceni csoportja. Kezdetben hatvan gyermeknek biztosítottak meleg ételt. Az évek folyamán a szeretetszolgálat a város gyermekorvosaitól, oktatási intézményeitől, családsegítő és gyermekjóléti szolgálataitól, valamint a civil szervezetektől is folyamatosan kapta a jelzéseket, amelyek alapján újabb gyermekeket vontak be a programba – tájékoztat a dehir.hu.

A hétvégi étkeztetéseknek az utóbbi években a Szent József Gimnázium kollégiuma ad otthont. Az étel a kollégium konyhájában készül, s a kiszolgálásért és a helyiség használatáért sem kell térítési díjat fizetni. A gyermekek felügyeletét az étkezés ideje alatt a szeretetszolgálat önkéntesei látják el.

A rászoruló gyermekek hétvégi étkeztetése Debrecen önkormányzatának támogatásával válhatott folyamatossá. A program idei költségeihez is mintegy négymillió forinttal járul hozzá Debrecen. Az önkormányzat által biztosított forrásból nemcsak meleg ételre jut: a pénzből ünnepek alkalmával is felhasználhat a szervezet. Így például 2013-ban száz, a programban résztvevő kisgyermek részére tudott a szeretetszolgálat mikuláscsomagot ajándékozni.

A legfontosabb számunkra az, hogy ne legyen olyan gyerek Debrecenben, és nincs is, akinek azért kell éheznie, mert nem kap valamifajta önkormányzati vagy a civilek által szervezett segítséget. Mindenki kaphat – hangsúlyozta a tájékoztatón Kósa Lajos polgármester.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria