Gyilkosság áldozata lett két jezsuita Mexikóban – Egy templomba menekülő embert akartak megvédeni

Kitekintő – 2022. június 22., szerda | 17:29

Június 20-án, hétfőn álarcos merénylő ölt meg két jezsuitát – Javier Campost és Joaquín Morát – egy mexikói templomban, mert oltalmat nyújtottak egy oda menekülő embernek. A harmadik áldozat személyét még nem azonosították.

A mexikói jezsuita rendtartomány közleményt adott ki az eset kapcsán: „Mély fájdalommal és szívbéli aggodalommal közöljük, hogy június 20-án, hétfőn délután a Tarahumara állambeli Cerocahuiban ismeretlen tettes megölte Javier Campos és Joaquín Mora jezsuita atyákat, miközben megpróbálták megvédeni azt a férfit, aki a templomukban keresett menedéket, és akit egy fegyveres üldözött. Az esemény az országban tapasztalható erőszakcselekményekkel összefüggésben történt. Jelenleg együtt dolgozunk a szövetségi és az állami hatóságokkal, hogy biztosítsuk a jezsuita rendház tagjainak – Esteban Cornejo, Jesús Reyes és Jesús Zaglul atyáknak – a védelmét és garantáljuk az egyházközség lelkipásztori munkaközösségének biztonságát. Nyilvánosan elítéljük ezt a merényletet, és a hatóságokat az ügy gyors kivizsgálására kérjük”.

A mexikói jezsuita rendtartomány arra kéri közleményében honlapjuk látogatóit, hogy „csatlakozzanak az elhunyt rendtársaikért mondott imádságaikhoz”.

Rómában Arturo Sosa, a Jézus Társasága legfőbb rendi elöljárója a tragikus eset kapcsán így nyilatkozott: „Megdöbbentett és mélyen elszomorított ez a hír. Gondolataimban és imáimban megemlékezem a mexikói jezsuitákról és családjaikról. Meg kell állítanunk az erőszakot és a sok értelmetlen szenvedést a világban.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican news

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria