Győrben tartották meg a szemináriumi elöljárók országos konferenciáját

Hazai – 2021. szeptember 2., csütörtök | 14:27

A 2021/22-es akadémiai év előtt a győri Brenner János Főiskola és Papnevelő Intézet adott helyet a Szemináriumi Elöljárók Országos Konferenciájának augusztus végén. A kétnapos tanácskozáson a magyarországi és a gyulafehérvári papnevelő intézetek vezetői megosztották tapasztalataikat és megvitatták elképzeléseiket.

A résztvevőket Reisner Ferenc rektor köszöntötte házigazdaként a szeminárium dísztermében. A Szentatya követét, Michael August Blume SVD apostoli nunciust Marton Zsolt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia papnevelésért felelős országos referense üdvözölte.

A konferencián az apostoli nuncius a Klérus Kongregációja által kiadott Ratio fundamentalis institutionis sacerdotalis (A papképzés általános szabályzatáról) dokumentumról, valamint a Veritatis gaudium (Az igazság öröme) kezdetű pápai rendelkezésről tartott előadást, amelyet Martos Levente Balázs, a Központi Papnevelő Intézet rektora tolmácsolt a jelenlévőknek.

Járay Márton református lelkész, mentálhigiénés szakember arról beszélt, hogy az ember a családi környezetéből mit hoz magával, illetve hogyan lehet fejleszteni az emberi kapcsolatok minőségét.

A második nap szentmisével kezdődött a győri szeminárium kápolnájában, amelynek főcelebránsa Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.

A szemináriumi elöljárók kirándulást tettek Pannonhalmára, ahol Hortobágyi T. Cirill főapát fogadta őket és tartott borkóstolót a Pannonhalmi Apátsági Pincészet különlegességeivel.

Forrás: Győri Egyházmegye (hmg)

Fotó: Brenner János Hittudomány Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria