Győri szeminaristák rekollekciója

2019. május 7., kedd | 11:46

Május 3-án és 4-én lelkinapon vettek részt a győri Brenner János Hittudományi Főiskola teológus hallgatói. A rekollekciót Szakál László dunaszerdahelyi esperes-plébános vezette.

Az elmélkedések alapgondolata az Isten irgalmával való találkozás és a hitben, az imádságban való állhatatos kitartás volt. A mai rohanó világban szükség van arra, hogy a lélek megpihenjen, és erre a pihenésre kiváló alkalom egy-egy lelkinap. Ha a lelkünkkel is törődünk, nemcsak a testünkkel, akkor nyitottabbá válhatunk Isten jóságára és szeretetére.

Fontos, hogy ne panaszkodjunk, vegyük észre a jó dolgokat, és a bennünket érő negatív hatásokban is ismerjük fel a kegyelmet, amely rendszerint javulásra, megerősödésre, megtérésre ösztönöz. A végsőkig kitartani Jézus mellett, ez a mi feladatunk. Merjük bátran Jézus elé tárni örömeinket, gondjainkat és kétségeinket – biztatott elmélkedésében Szakál László. A szemináriumi lelkinap ünnepi szentmisével zárult a Brenner János Hittudományi Főiskola kápolnájában.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Hencz Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

16:19
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda