Hálaadás az egri katolikus rádió és a televízió indulásának jubileumán

Hazai – 2021. október 27., szerda | 12:25

A Szent István Rádió és a Szent István Televízió szerkesztőségének tagjai október 26-án Eger-Lajosvárosban ünnepelték a rádió alapításának 21. és a televízió indulásának 10. évfordulóját.

A Szent Lajos-plébániatemplomban Szarvas István, a rádiót és televíziót működtető alapítvány elnöke mutatott be szentmisét, melyen a munkatársak hálát adtak az elmúlt időszak kegyelmeiért, s imádkoztak elhunyt kollégáikért.

Szarvas István szentbeszédében az evangéliumra utalva rámutatott: a sajtómunkással szemben is megvan az igény, hogy a lelkipásztorhoz hasonlóan mustármag és kovász legyen. A szentmise utáni elmélkedésben pedig az Eucharisztia értelmezéséről, szerepéről beszélt.

Ezt követően Bérczessy András igazgató, főszerkesztő, a lajosvárosi plébániai képviselő-testület tagja mutatta be a templomot, az itt működő közösségeket.

A Szent István Rádió és Televízió munkatársai átvehették Ferenc pápa ajándékát, egy-egy rózsafüzért, ami az érsekségen keresztül jutott el hozzájuk. Az olvasók megáldása után a közösség tagjai a templomkertben nemrég felállított Várandós Boldogasszony-szobornál imádkozták a rózsafüzért. Az ünnepi programot közös ebéd zárta.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria