Hamarosan zarándokház nyílik a győri Káptalandombon

Hazai – 2020. augusztus 11., kedd | 9:01

A 2020 tavaszán nemzeti emlékhellyé nyilvánított Káptalandombon, Győr kiemelkedő jelentőségű területén rövidebb-hosszabb időre magunk is vendégek lehetünk. Veres András győri megyéspüspök augusztus 14-én áldja meg a Domus Peregrini Apartmanokat.

A Győri Egyházmegye Káptalandombon található épületei, gyűjteményei egyedi vonzerővel bírnak, Magyarország történelmi örökségének megismerésére hívnak, hiszen a megyeszékhely szakrális és kulturális értékeinek többsége itt látható.

A városba érkezők még teljesebb élményszerzését szolgálja a zarándokok házának Győr idegenforgalmába való bekapcsolása 2020 augusztusától. Az apartmanok a Nagyboldogasszony-székesegyház és a Püspökvár karnyújtásnyi közelségében, műemléki környezetben helyezkednek el.

A Mosoni-Duna és a Rába folyók találkozásánál, a győri barokk belváros legmagasabb pontján minőségi, egyéni látogatók, családok vagy csoportok igényeinek egyaránt megfelelő, különböző méretű és befogadóképességű apartmanok közül lehet választani. A közel hatvanöt fő befogadására alkalmas huszonhárom apartman kényelmét felszerelt konyha, zuhanyzós fürdőszoba, wifi, televízió és széf biztosítja.

Az épületek történetéről ITT olvashatnak.

További információkért érdemes megtekinteni a Credo című televíziós magazinműsor augusztusi adását, illetve felkeresni a domusperegrini.hu weboldalt. 

Forrás: Győri Egyházmegye; Domus Peregrini Apartmanok

Fotó: Ács Tamás; Domus Peregrini Apartmanok

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria