Hangos evangélium a Katolikus Rádiótól

Hazai – 2020. március 26., csütörtök | 15:37

A Magyar Katolikus Rádió hallgatható formában tette elérhetővé a napi evangéliumokat az evangelium.katolikusradio.hu címen. Az evangéliumokat online lejátszva vagy letöltés után megnyitva bárki bármikor meghallgathatja. A felvételeken Varga László, a Váci Székesegyház karnagya, a rádió egyházi felelőse hallható.

A gyűjteménynek köszönhetően a hallgatók dátum szerint csoportosítva lapozhatnak a meghallgatni kívánt evangéliumok között. A lista emellett az adott nap liturgiai besorolását és a hozzá kapcsolódó liturgikus színt is feltünteti.

„A kialakult vírushelyzet miatt szerettük volna a hallgatóinknak könnyebbé tenni a hitük megélését otthoni környezetben is – mondta Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese. – Úgy érezzük, hogy a felvételekkel közelebb hozhatjuk az embereket az evangélium szavaihoz, illetve látássérült embertársaink számára is jó szolgálatot teszünk.”

A gyűjtemény bármilyen internetkapcsolat létesítésére alkalmas eszközről megnyitható, így tehát számítógépről, tabletről vagy akár okostelefonról is.

*

A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Közszolgálati műsorstruktúrájával segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében. A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt, vagy az Egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja.

A rádió jelenleg 20 analóg FM-frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt. Okostelefonról már elérhető a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása, amelynek segítségével földrajzi korlátok nélkül bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható. További információ ITT.

Forrás és fotó: Katolikus Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria