Harmadik alkalommal szervezi meg a Pázmány BTK a magyar ókortudományi konferenciát

Hazai – 2024. május 23., csütörtök | 11:33

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PPKE BTK) Klasszika-filológia Tanszéke május 23–25-én Esztergomban rendezi meg a XV. Magyar Ókortudományi Konferenciát (MÓK).

Az Ókortudományi Társaság a legtágabb értelemben vett magyar ókortudomány nagy hagyományú tudományos szervezete, amely 1993 óta, vagyis immár több mint három évtizede támogatója és védnöke az egyes ókortudományi műhelyek által szervezett konferenciáknak.

A kétévente megrendezett tudományos tanácskozásokon a hazai ókortudomány valamennyi műhelye képviselteti magát – a több párhuzamos szekcióban éppúgy hallgathatók előadások az egyiptológia, mint a latin nyelvészet témakörében.

A PPKE BTK eddig két alkalommal adott otthont a rangos rendezvénynek: első alkalommal 2002-ben, majd tíz évvel később, 2012-ben. Idén harmadik alkalommal Esztergomban, a Iohanneum épületében rendezik meg a konferenciát, amelyet a Prímási Levéltár is támogat.

Az előadások szabadon látogathatók, és a konferencia keretében két kisebb kiállítás is megtekinthető, sőt egy kuriózumnak számító opera (Jacopo Peri: Euridiké a zenetörténet első fennmaradt operája) ősbemutatójára is sor kerül Budapesten (PPKE HTK nagyterem, V. kerület, Veres Pálné u. 24., IV. em. 402., május 23., 18 óra) és Esztergomban (PPKE Iohanneum, díszterem, Majer István út 1–3., május 24., 19 óra).

A tartalmas, rendkívül gazdag tudományos programra a Pázmány BTK Klasszika-filológia Tanszéke szeretettel hívja az érdeklődőket.

A programfüzet ITT letölthető.

Forrás és illusztráció: PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria