Harmincéves a szekszárdi Szent József Iskolaközpont

Kishírek – 2023. március 22., szerda | 17:08

1993 óta fogadja az iskolásokat és óvodásokat Szekszárdon a Szent József Iskolaközpont. A jubileum alkalmából március 20-án ünnepi szentmisét mutatott be a szekszárdi belvárosi templomban Petkó Tamás plébános, Molnár Erik káplán koncelebrálásával, Priskin Zsolt diakónus és Koósz Roland diakónus, a Pécsi Egyházmegye oktatási irodavezetője szolgálatával.

A Szent József Iskolaközpont jubileumi szentmiséjén a tanári kar és a gyerekek mellett több szülő és az intézményben korábban tanító pedagógusok is részt vettek; jelen voltak Szekszárd Megyei Jogú Város részéről Posta Zoltán és Gyurkovics János, a település alpolgármesterei.

Petkó Tamás plébános beszédében megosztotta emlékeit a szekszárdi katolikus iskola és óvoda alapításának körülményeiről. Felidézte: az intézmény iskolalelkésze abban az időben káplánként szolgált Szekszárdon, később más szolgálati helyeken teljesített papi feladatokat, hogy aztán újra visszatérjen Szekszárdra.

Homíliájában a plébános méltatta Szent József, a katolikus iskolaközpont védőszentjének személyét, életútja példájának jelentőségét a keresztény életben.

A szentmisét követően az iskolaközpont történetét felelevenítő diavetítést tartottak.

Az évfordulóhoz számos kulturális rendezvény kapcsolódik a tanévben.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Szent József Iskolaközpont/Tóth Imre

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria