Határon túli magyar diákok is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” akcióhoz

Külhoni – 2017. október 19., csütörtök | 18:08

Több határon túli magyar iskola közössége csatlakozott október 18-án az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű nemzetközi akcióhoz.

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nemzetközi segélyszervezet minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért.

A kezdeményezés 2005-ben indult Venezuelában: gyermekek imádkoztak, és közben néhány asszony úgy érezte, ott van köztük Szűz Mária. Az egyikük felidézte Pietrelcinai Szent Pio atya mondását: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!”

* * *

Pozsonyban a Duna utcai magyar tannyelvű alapiskola és gimnázium hittanosai kapcsolódtak be a nemzetközi akcióba. Együtt imádkozták a szentolvasó öt tizedét, s Mária-énekeket énekelve köszöntötték Égi Édesanyánkat. A programot Szabó Sára orsolyita nővér és Kováts Valéria tanárnő szervezte meg.

* * *

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum elemistái a tanintézet kápolnájában, míg a felső tagozatosok és gimnazisták a székesegyházban imádkoztak az egységért és a békéért október 18-án.

Forrás és fotó: Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora; Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria