Házszentelés Fehérgyarmaton és Gacsályban – KÉPRIPORT

Hazai – 2022. január 17., hétfő | 13:44

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök január 13-án házszentelést végzett a három telephelyen működő Szent Márta Integrált Szolgáltató Központ épületeiben Fehérgyarmaton és Gacsályban.

A fenntartói látogatáson és házszentelésen jelen volt Papp Tibor főhelynök, Bodnár-Szabó Ildikó, a Nyíregyházi Egyházmegye Szociális Irodájának vezetője és Morvai Anikó irodavezető-helyettes, jogi szakember, valamint Magyar Márton fehérgyarmati helyettes lelkész, az intézmény lelkivezetője.

Fehérgyarmaton, az intézmény központjában házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés és nappali ellátás működik.

Ebben az épületben a gondozók és irodai munkatársak gyűltek össze a főpásztor által vezetett szertartásra.

A megjelenteket Pappné Nagy Tünde, a Szent Márta Integrált Szolgáltató Központ vezetője köszöntötte, aki a szociális intézmény névadójának, Szent Mártának, Lázár testvérének szolgálatáról szóló evangéliumi szakaszt olvasta fel.

„Tudjuk, hogy a napi személyes imaidőt és a Szentírás gondos tanulmányozását nem pótolja semmi, mert a másokért végzett szolgálat, legyen az akár gyereknevelés, beteg- vagy idősgondozás, Krisztus nélkül kiüresedik.

A valódi Krisztus-követés során nem válik szét a Jézus lábához való telepedés, az ima és az ő szavainak hallgatása, valamint az érte végzett bármely szolgálat, hanem ez kéz a kézben együtt jár” – mondta az intézmény vezetője, utalva a másokért végzett munka és a keresztény lelkület együttes jelenlétére az intézményben.

A fehérgyarmati központhoz két telephely tartozik Gacsályon: a Szent Anna és a Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthona.

A házszentelés szertartását Szocska Ábel püspök ezeken a telephelyeken is elvégezte; az itt szolgálatot végző ifj. Obbágy László atya is együtt imádkozott a megyéspüspökkel.

A hierarcha a látogatás során beszélgetett a Szent Márta Integrált Szolgáltató Központban dolgozó munkatársakkal és az ellátottakkal is.

A szeretetotthonban élők közül néhányan örömmel mutatták meg a főpásztornak a kézimunkáikat.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria