Hetven éve szentelték pappá XVI. Benedek emeritus pápát

Kitekintő – 2021. június 29., kedd | 15:50

1951. június 29-én szentelték pappá a freisingi székesegyházban – testvérével, Georggal és barátjával, Rupert Bergerrel együtt – Joseph Ratzingert, a későbbi XVI. Benedeket – emlékeztet Facebook-oldalán a Vigilia szerkesztősége.

A kerek évforduló alkalmából több német püspök is köszöntötte az emeritus pápát, Stefan Oster passaui főpásztor például azt emelte ki, hogy teológiai tevékenységével jelentősen hozzájárult a keresztény hit alapjainak megvilágításához, Reinhard Marx bíboros, münchen-freisingi érsek szerint pedig az egyszerű hívőknek is mindig volt mondanivalója.

Joseph Ratzinger/XVI. Benedek életművének kiadása jó ütemben halad a regensburgi XVI. Benedek Intézet gondozásában; a testes kötetek közül különösen nagy érdeklődést váltott ki az emeritus pápa prédikációit tartalmazó három kötet, amely két éve jelent meg. A 94 éves teológus életművét széles körben kutatják, különösen Lengyelországban, Olaszországban és Franciaországban, ám az angol nyelvű Ratzinger-szakirodalom is fokozatosan bővül, nem utolsósorban ausztrál teológusok jóvoltából.

Forrás: Vigilia Facebook-oldala

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria