Hiszek a Szentlélekben – Böjte Csaba Keresztény Tanösvény videósorozata (6. rész)

Nézőpont – 2019. október 21., hétfő | 11:34

Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat hatodik része Hiszek a Szentlélekben címmel október 20-án jelent meg.

A „szent utazás” hatodik hetén a Szentlélekről tanít Böjte Csaba. „Hinnünk kell abban, hogy a Szentlélek Úristen működik, jelen van, formál, alakít, továbbviszi ezt a világot. Ha én csak abban hinnék, hogy a mi politikusaink, államférfiaink milyen jövőt tudnak elképzelni, megvalósítani az emberiség számára, akkor azt gondolom, hogy nyüszítve, félve bújnék el egy egérlyukba. De én meg vagyok győződve arról, hogy Jézus Krisztus, aki megígérte a Szentlelket, bízzatok benne, valóban eljön, és köztünk van, jelen van.

De hogy hogyan, hogyan nem? Ezért lesz izgalmas többek között a mennyek országa, amikor rá fogunk jönni arra, hogy a Szentlélek Úristen hányszor és hány módon vezetett tovább bennünket, hányszor fogta meg a kezünket szeretettel, jósággal, erővel... Adja az Úr, hogy tényleg hinni tudjunk a Szentlélek Úristenben!”  

Forrás, fotó és videó: Magnificat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria