Hiszek a test feltámadásában – Böjte Csaba Keresztény Tanösvény videósorozata (10. rész)

Nézőpont – 2019. november 19., kedd | 10:44

Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat tizedik része Hiszek a test feltámadásában címmel november 17-én jelent meg.

„Elérkeztünk a hitvallásunk által megfogalmazott utolsó igazsághoz, ami véges földi létünket kitágítja a végtelenre – vezeti be elmélkedését Böjte Csaba. – Nincs határ! Jó elindulni a Jézus Krisztus által kinyilatkoztatott igazságok fényében, s e krisztusi ragyogásban járva határtalan öröm tölti el a szívemet.

Mi a test? Mi a lélek? A választásnál mindenki arra biztat, hogy hallgassunk a lelkiismeretünkre. De mi a lelkiismeret? Hol van? Ki látta ezt a biztos iránytűt, mely mindannyiunknak oly sok morális kérdésben utat mutat? Természetesen letérhetünk az általa mutatott útról, de az feszültséggel jár, szomorúságot, betegséget szül a testünkben. Van valamink, ami vezet, meghatároz, és amit nem tudunk megfogni.

Ma egészen biztosan állítják a tudósok, hogy az érzelmek, gondolatok, félelmek, örömök anyagi testtel bírnak, ezért érzékelhetők, mérhetők, kimutathatók. Hiszem, hogy nagy áttörések előtt áll a tudomány, hiszem, hogy a test és a lélek sokkal szorosabb egységet alkot, mint amennyire azt mi el is tudnánk képzelni. Ezért is leborulok, és hittel megvallom az örök életbe, a feltámadásba vetett keresztény hitemet.”

Forrás, fotó és videó: Magnificat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria