Hittantábor a Mátrában

Kishírek – 2023. november 21., kedd | 10:21

A gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Technikum hittantáborának adott otthont november 10–12-én a mátraszentimrei Stella Katolikus Egyházi Üdülő. A tábor mottójául az Egri Főegyházmegye idei jelmondatát választották: „Krisztus a jövőnk” – ebből kiindulva építették fel a csapatépítő játékokat és a lelki programokat. Lukács Edina és Várallyay Johanna hitoktatók beszámolóját olvashatják.

Az első túránk célja a fallóskúti kegytemplom volt, ahol Barta Márton atya vezetésével gondolatébresztő beszélgetésen és szentmisén vehettünk részt. A délutáni elmélkedések segítették a diákokat, hogy saját életútjukra rátekintve észrevegyék, Isten hogyan volt jelen az eseményekben.

A következő nap annak örömében telt, hogy bármi is történik velünk, Ő mindig jelen van és segít bennünket. Túráztunk Mátraszentimrére, majd a csapatok bibliai történetekhez kapcsolódó kreatív feladatokon keresztül mélyítették el azok tanítását.

Igazi közösséggé kovácsolódtunk, és bízunk abban, hogy a hétköznapokban is mint Isten szeretetének forrásából töltekezhetünk e néhány napból.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria