Hivatalba lépett a Boldogasszony Iskolanővérek új tartományi tanácsa

Megszentelt élet – 2021. szeptember 2., csütörtök | 15:13

Szentmise keretében ünnepelték a beiktatást a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont kápolnájában augusztus 28-án a Boldogasszony Iskolanővérek.

Ünnepi szentmise keretében tette le Isten kezébe a vezetői szolgálatot a leköszönő tartományi tanács, és vette át a feladatot Ivanics M. Andrea nővér, az idén júliusban megválasztott új tartományfőnöknő és tanácsosai, Csermely M. Irén nővér, a tartományfőnöknő helyettese és Erős M. Renáta nővér.

Az ünnepélyes beiktatáson a magyar rendtartomány tagjai, a Boldogasszony Iskolanővérek közösségének társult tagjai és közvetlen világi munkatársai vettek részt, a szentmisét Kondé Lajos, a szegedi dóm plébánosa celebrálta.

A Boldogasszony Iskolanővérek a kongregáció Édesanyja, Mária, valamint alapítója, Boldog Terézia anya közbenjárására Isten áldását kérték az új tartományi tanácsra, hogy vezetésükkel rendtartományuk bizalommal és bátorsággal követhesse a Szentháromság egy Isten meghívását arra, „hogy a világ szívében a béke, remény és szeretet emberei legyenek”. (Idézet a Boldogasszony Iskolanővérek 24. általános káptalanjának határozataiból.)

Forrás és fotó: Iskolanővérek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria