Hogyan segíthetik a hétköznapi tárgyak nagyböjti készületünket?

Kultúra – 2021. február 17., szerda | 13:52

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség napi üzeneteket tartalmazó kis füzetet készített az idei nagyböjti időszakra. A Nagyböjti tárgymutató mindennap egy hétköznapi tárgyra fókuszál, azon keresztül vezetve az olvasó napi gondolatait, cselekedeteit.

„Gyakran túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a bennünket körülvevő tárgyaknak, még gyakrabban pedig észre sem vesszük ezeket, és elfelejtjük, milyen ajándékot hordoznak magukban” – olvasható a Nagyböjti tárgymutató ajánlásában. A kis füzet szerkesztői arra hívnak, hogy e böjti időszakban „lélekkel és tudattal” szemléljük és használjuk a tárgyakat. Ez segíthet abban, „hogy egyre jobban jelen légy, és imádságban tudd élni a mindennapi élet mozzanatait.

Ha sikerül minden apró mozdulatban megélni a Krisztussal való élő kapcsolatot, akkor nem bénít meg a világ, nem hajszol az elégedetlenség, nem bolondít meg az irigység, nem kínoz az érdektelenség, a feszültségeket pedig felváltja a kitörő öröm.”

A Nagyböjti tárgymutatóban „egy-egy hétköznapi tárgy és az ehhez fűződő szentírási idézet, valamint útmutató gondolat próbál figyelmességre vezetni. Vasárnaponként pedig bibliai eredetű közmondásaink tesznek mindezekre pontot”.

A kiadvány elektronikus formában – IDE kattintva – is elérhető.

*

Február 17-től, hamvazószerdától húsvétig Facebook-oldalán is közös készületre hív a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség. A napi bejegyzések ITT követhetők.

Forrás és fotó: Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria