Idén Pozsonyból indult útjára a Felvidéken a betlehemi békeláng

Kishírek – 2019. december 16., hétfő | 17:43

A pozsonyi 3. sz. Kiskárpátok Hunyadi Mátyás Cserkészcsapat tagjai hozták el a Felvidékre a betlehemi békelángot a szomszédos Ausztriából, amit a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség központi lángátadó ünnepségén a pozsonyi ferences templomban adtak tovább advent harmadik vasárnapján.

December 15-én a délelőtti magyar szentmise keretében vehették át a lángot a szövetség csapatainak képviselői, akik a következő napokban továbbosztják a Felvidék számos településén; valamint a helyi hívek is, akik otthonukat szerették volna a Betlehemben született világ világosságára emlékeztető, a Születés-bazilikájából induló gyertyalánggal beragyogni.

Ugyanebben a szentmisében indították útnak a Szállást kereső Szent Család-imakilenced négy csoportját. Miután megáldották a harminchat bekapcsolódó személyt és családot, a kilencedet kezdő ember vagy család otthonába vitte az ugyancsak megáldott Szent Család-képet. A családokért és a közösség nagy családjáért felajánlott imákkal is készülni szeretnének Jézus Krisztus születésnapjának méltó átélésére.

Forrás és fotó: Pozsonyi Magyar Katolikus Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria