Időkapszulát helyeztek el a jubileumát ünneplő gyöngyösi Vak Bottyán János katolikus iskolában

Kishírek – 2022. szeptember 27., kedd | 15:54

Kettős jubileumot ünnepeltek szeptember 23-án a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium pedagógusai valamint diákjai: 60 éve alapították, 10 éve pedig az Egri Főegyházmegye fenntartásába került az intézmény – ekkor választották Szent Gellértet az iskola védőszentjévé.

A program kezdetén Benyovszky Péter igazgató köszöntötte a diákokat.
Az ünnepség keretében a kilencedikes tanulók esküt tettek és a felsőbb évfolyamok képviselőitől átvették az intézmény nyakkendőjét.

Balog Gyula iskolalelkész Szent Gellértről szólva rámutatott, hogy az ember célja az, hogy a földi életben sikereket érjen el, de Isten szemében az a siker, ha az ő akaratának megfelelően végezzük a munkánkat, éljük az életünket. Beszéde végén Szent Gellért közbenjárását kérte a diákok, nevelőik számára.

Az ünnepség az iskola bejáratánál folytatódott, ahol egy időkapszulát helyeztek el a padló alá. A fém hengerbe bekerültek az osztályok és a tantestület fotói, üzenetek, levelek, a diákokra jellemző tárgyak és röviden leírták, mi történt 2022 első felében. Az időkapszulát a remények szerint 50 év múlva nyitják majd fel.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Szöveg: Pap Ildikó

Fotó: Szent István Televízió/Federics Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria