Irodát nyitott Baján a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2015. május 15., péntek | 9:59

Bár már több évtizede működik Baján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportja, irodát idén tavasszal nyitott, a Deák Ferenc utca 9. szám alatt – tájékoztat Baja város honlapja.

Az irodában minden munkanapon 8 és 16 óra között várják azokat, akik szeretnének bekapcsolódni tevékenységükbe, vagy segítséget, támogatást kérnek – mondta Szálasné Borsodi Anikó, az iroda munkatársa.

Idén kiemelt figyelmet szentelnek az egészségmegőrző tevékenységeknek, havonta szerveznek előadásokat ebben a témában. Áprilisban a stresszkezelésről volt szó, május 26-án pedig a konfliktuskezelésről tart előadást Pálmai Zoltán pszichológus délután 4 órától a bajai közösségi házban, ahová szeretettel várják az érdeklődőket. Júniusban vírusfertőzés és környezeti higiénia témakörben terveznek programot. A nyári szünetet követően ősztől újabb előadással készülnek, majd a Webnővér.hu honlapot mutatják be – ismertette Szálasné Borsodi Anikó.

Munkájuk során felvették a kapcsolatot a városban működő civil szervezetekkel, és együtt dolgoznak a különböző programokon. Adományokat is gyűjtenek és osztanak a rászorulók részére. A helyi kormányhivatal udvarán (volt Bajai Központi Általános Iskola) található ruharaktárukban minden szerdán 14 és 16 óra között várják a rászorulókat ruhaneművel. Emellett ebben a hónapban burgonyaadományt is tudtak osztani. Bármikor szívesen fogadnak önkéntes munkára jelentkezőket, akár diákokat is, akik számára igazolni is tudják az elvégzett munkaórákat. Tevékenységükkel elsősorban a hátrányos helyzetű réteget célozzák meg, számukra kínálnak az adományok mellett hasznos információkat, tudnivalókat. Helyi rendezvényekbe is bekapcsolódnak, a szeptemberi Bajai Újbor Fesztivál idejére például mobil tüdőszűrőbuszt biztosít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a városnak, a gyermekeknek pedig játszóbusz kínál majd programot, szakemberek vezetésével.

Fotó: Baja.hu

Magyar Kurír