Ismét lehet pályázni az Ökumenikus Diákfilmszemlére

Kultúra – 2020. január 22., szerda | 18:34

A kilencedik diákfilmszemle nevezési és beküldési határideje: 2020. május 4.

A Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, valamint a budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjai számára meghirdeti kilencedik országos filmszemléjét.

Az ökumenikus szervezőbizottság – összhangban a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal és az úrvacsora évével – így fogalmazta meg a filmszemle kiemelt témáját:

MINDENNAPI KENYERÜNK – Amikor a hétköznapi valóságokban, eseményekben TÖBB történik.

Az eddigi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film stb., azonban a pályaművek időtartama nem haladhatja meg a 8 percet. A filmek beadási határideje: 2020. május 4.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2020. május 23-án, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest V. kerület, Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A jutalom az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelés; három kategóriában összesen 500 000 forint értékű videokamera, statív, videolámpa stb. kerül kiosztásra.

Egyéb részletek és az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei a szemle honlapján találhatók. Innen tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is, továbbá az oldalon filmes oktatási anyagok is segítik az alkotó diákok szakmai munkáját.

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni a wettstein.jozsef@gmail.com e-mail-címen.

Szöveg: Wettstein József SP

Fotó: Ökudiák

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria