Isten mai csodáinak hirdetője – Damian Stayne is az Eucharisztikus Kongresszus vendége lesz

Kitekintő – 2021. május 6., csütörtök | 18:39

A Cor et Lumen Christi katolikus karizmatikus közösség alapítója is elfogadta a meghívást a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Damian Stayne világszerte hirdeti Isten gyógyító szeretetének örömhírét, szolgálata során sok ezer ember gyógyult meg testi és lelki betegségéből és töltekezett a Szentlélek erejével. Magyarországon is többször járt már.

Két gyermek édesapja. 1983-ban a nagyböjt idején érzett először hívást Isten szolgálatára. Feladta munkáját, Párizsba utazott, hogy tapasztalatokat szerezzen a karizmatikus közösségekről. Az Emmanuel közösségben olyan mély élményekkel gazdagodott, hogy hét és fél év böjtölés és imádság után, 1990-ben megalapította Angliában a Cor et Lumen Christi (Krisztus Szíve és Világossága) karizmatikus, eucharisztikus szívű közösséget.

Magyarul is megjelent Újítsd meg csodáidat! című kötetében a karizma szó jelentését és üzenetét tisztázza. Damian Stayne szerint „a karizmák lángra lobbantják és újraélesztik a hitet, megmutatják, hogy Jézus valóságos és dinamikus. Megragadják és Jézusra irányítják az emberek figyelmét”.

Világszerte tart kurzusokat, bátorítja az embereket hitük megélésére, a karizmák használatára. Az „Akarsz-e gyógyulni?” mottóval tartott imaalkalmakon, gyógyító összejöveteleken tömegek hitét mozgatja meg. Csodás gyógyulások történnek a Szentlélek erejéből, az imádkozó közösség közbenjárására; sokan lelkileg újulnak.

„Nem elég egyszerűen elhinni, hogy csodák vannak, hanem el kell hinnünk, hogy Isten használni akar minket, és ez nem olyasmi, amihez mi lelkileg fel tudjuk tornázni magunkat, hanem ez Isten ajándéka és ez az az ajándék, amire igazán nagyon kell vágynunk és kérnünk kell. Nem nagyon tudunk hatékonyak lenni, nagy gyógyulásokat látni a hit ajándéka nélkül” – mondta egy, a Goodnewsnak adott interjúban.

Többször járt már Magyarországon. A budaörsi gyógyító alkalom során is sokan átélték:

Jézus Krisztus örömhíre ma is eleven valóság, és az evangéliumi csodák napjainkban is megtörténnek. Isten szeretete gyógyít.

A Cor et Lumen Christi közösség magyarországi csoportjának programjairól ITT tájékozódhat. Damian Stayne előadása magyarul ITT követhető. A Budapesten tartandó szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való személyes találkozáshoz ITT lehet regisztrálni.

Forrás: NEK

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria