Jelenlét Pont nyílt Egerben

Hazai – 2022. november 28., hétfő | 10:36

November 25-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és a Belügyminisztérium támogatásával újabb Jelenlét Pontot nyitott a Civil Integráció Közhasznú Alapítvány Egerben, a szalai szegregátumban, ahol a gyerekek és felnőttek mindennapjait segítő, esélyteremtő programokkal várják a helyi közösséget.

A Magyar Örökség díjjal elismert Jelenlét program az MMSZ válasza a leszakadásra: a hátrányos helyzetű településeken és szegregátumokban végzett szolgálat a társadalom peremére szorult emberek életminőségének javítására indult. A szociális munka, az oktatás és a közösségfejlesztés köré szerveződő tevékenységek célja a hátrányokat csökkentő, a kirekesztettséget oldó többirányú segítségnyújtás.

Ennek a sokrétű, szerteágazó munkának a központja a Jelenlét Pont, amely lényegében egy közösségi tér, amely egyesíti és elérhetővé teszi a gyerekekre és családjaikra irányuló fejlesztéseket, kezdeményezéseket, programokat. A legújabb Jelenlét Pont Egerben, a Szala patak partján elterülő Szala városrészben nyílt meg, az ott élők mindennapjainak támogatására.

Vecsei Miklós társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke nyitóbeszédében kiemelte, hogy a sikeres integráció csak úgy működik, ha odamegyünk, ahol a segítségre szükség van, ha „belépünk” az ott élők életébe, és ott folyamatosan jelen vagyunk.

Palkovics Péter, a Civil Integráció Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, hogy a 2000 óta működő alapítvány széles körben támogatja a hátrányos helyzetű fiatalokat, családjaikat és a krízishelyzetben lévőket. A Szala patak partján fekvő városrésznek erre nagy szüksége van, a Jelenlét Pont pedig ebben a segítségükre lesz. Az új közösségi pontot Szabó György, az intézmény szakmai vezetője mutatta be.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria