Jelenlétedben – Zajlik a Lelkes napok karizmatikus ifjúsági tábor Vajtán

Hazai – 2024. július 3., szerda | 17:25

Jelenlétedben – ezzel a mottóval tartja a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás idei nyári táborát július 1. és 6. között a Fejér megyei Vajtán. A Lelkes napok elnevezésű ifjúsági tábort – ahova 16 és 25 év közötti résztvevőket várnak – immár 16. alkalommal rendezték meg. A nyitó szentmisét Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök mutatta be.

Fábry Kornél püspök három dolgot kért a fiataloktól: legyenek Isten jelenlétében, fedezzék őt fel a csendes szentségimádásban; legyenek jelen egymás számára a találkozásokban, beszélgetésekben, szolgálatokban; legyenek minél többet offline, vagyis használják a telefont és az internetet a lehető legkevesebbszer, a posztok, bejegyzések megvárják őket.

Istennel nem a múltban, nem a jövőben, hanem a jelenben lehet találkozni

– hívta fel a figyelmet.

*

A Lelkes Napok a Katolikus Karizmatikus Megújulás ifjúsági tábora a 16–25 éves korosztály számára.

A programok között szerepelnek interaktív gondolatébresztő előadások, kiscsoportos beszélgetések. Délutánonként a fiatalok választhatnak a műhelyek, a sportos vagy éppen a csendes, feltöltődésre alkalmat adó programok közül.

A fentiek mellett természetesen önkifejezésre, ismerkedésre, mély személyes beszélgetésekre, vagy akár játékra, vetélkedésre is nyílik lehetőség; a dicsőítő-közbenjáró imaesteken pedig különösen is jó alkalom kínálkozik arra, hogy a fiatalok találkozzanak az élő Istennel.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala; lelkesnapok.hu

Fotó: Bors Kata

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria