Jézus az út, amelyen járnunk kell – Mária-köszöntő Csíksomlyón - VIDEÓVAL

Külhoni – 2014. május 5., hétfő | 11:23

Május első szombatján Bőjte Mihály ferences házfőnök köszöntötte a csíksomlyói kegytemplomba zarándokolt híveket az ünnepélyes Mária-köszöntőn – tájékoztat a romkat.ro.

Minden hónap első szombatján Szűz Máriát köszöntik a csíksomlyói kegytemplomban. A kedvezőtlen időjárás ellenére május 3-án is több ezres tömeg zarándokolt el szombaton este a csíksomlyói kisbazilikához, hogy részt vegyen a hagyományossá vált Mária-ünnepen. „A természet megújulása mellett fontos, hogy a mi emberi természetünk is megújuljon, ehhez pedig természetfeletti kegyelmeket kapunk a Szűzanya közbenjárására” – emelte ki felajánlásában Mihály testvér.

Elmélkedésében arra kereste a választ, hogy rajtunk, a ma hívő emberén keresztül milyennek ismerik meg mások Istent. „Képesek vagyunk-e megmutatni, hogy Isten a szeretet és a béke?” – tette fel a kérdést Bőjte Mihály, majd így felelt: „Annyiféle utat kínálnak fel nekünk és annyiféle útjelző táblával találkozunk, így könnyen eltévedhetünk, ha nem Jézust követjük. Minél jobban megismerjük őt, annál jobban megismerjük az Atyát, embertársainkat és saját magunkat is.”


A házfőnök a hívő sokaság nevében hálát adott a Szűzanyának azért, hogy az Úr Jézushoz vezet bennünket, és biztos kézzel, határozottan mutatja az üdvösségre vezető utat számunkra.

A szentmisét követően a kézdivásárhelyi Boldog Özséb Plébánia cserkészcsapatának tagjai végezték a rózsafüzér-imádságot, majd a gyertyás körmenet során ők vitték a kegyszobor mását a templomtéren.

A következő elsőszombati Mária-köszöntő rendhagyó lesz: mivel június 7-én a pünkösdi búcsú napjára esik, így egész napos Mária-ünnepet tartanak, és az esti gyertyás körmenet elmarad.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria