Jótékonysági karitászbált tartottak Csömörön

Kishírek – 2019. november 25., hétfő | 13:36

November 16-án tartotta a Csömöri Szent Rita Karitászcsoport közössége hagyományos, hatodik alakalommal megrendezett jótékonysági bálját, melynek teljes bevétele a Pest megyei településen élő rászoruló családok segítését szolgálja.

Juhász Bence, a karitászcsoport vezetője nyitotta meg a bált, majd beszámolt a közösség 2019-ben végzett munkájának eredményéről: 12 ezer kilogramm élelmiszer-adományt és 250 mázsa tűzifát osztottak ki. Folyamatos a ruhaadomány kiosztás Csömörön, illetve Kárpátaljára és az Katolikus Karitász orvosmissziója számára is adtak adományokat. Iskolakezdési támogatással 33 gyermeket segítettek szeptember előtt. Gyermeknapot szerveztek, motivációs pályázatot írtak ki tehetséges rászoruló fiatalok megsegítésére, továbbá kulturális programokra (cirkusz, színház, előadóest) vitték el a támogatott gyermekeket.

Fábri István Csömör polgármestere az önkormányzat nevében oklevéllel köszönte meg és támogatásáról biztosította a karitász munkáját.

A bál közönségét Bokros Levente leköszönő plébános üdvözölte. Beszédében Szent Erzsébet rendíthetetlen hitéről, a szegények segítésének keresztényi kötelességéről szólt, kiemelve, a jelenlévők is azért gyűltek össze, hogy adhassanak azoknak, akik erre rászorulnak. Levente atya elköszönve örökségként hagyta a közösségre, hogy gyakorolják az irgalmasságot, a szeretet, a megbocsátás és az elengedés művészetét. Végül hálás szívvel köszönte meg a csömöri közösséggel együtt töltött hónapokat. Ezután Görbe József a csömöri egyházközség új kormányzója köszöntötte a jelenlévőket.

A bál nyitótáncát a csömöri Csicsörke néptáncegyüttes Csicsergő csoportja ropta, majd táncházzal szórakoztatták a közönséget. Az este folyamán a hittanosok egy csoportja Hamupipőke-paródiával színesítette a programot, Gáspár Dávid előadóművész pedig a közönséget is bevonta műsorába. A talpalávalót a Quo Vadis zenekar szolgáltatta hajnalig.

Forrás: Bándiné Tóth Klára/ Csömöri Szent Rita Karitászcsoport

Fotó: a Csömöri Szent Rita Karitászcsoport; Klacsán Péter, Takács Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria