Jubiláns házaspárok megáldásával ért véget a házasság hete Nagyváradon

Külhoni – 2024. február 21., szerda | 16:02

„Állandó megújulásban” mottóval a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében is megünnepelték a házasság hetét. A programsorozat február 18-án ért véget a nagyváradi székesegyházban, ahol Böcskei László megyéspüspök megáldotta a házasságuk kerek évfordulóját ünneplő párokat.

A keresztény értékrenden alapuló házasság népszerűsítése, a házaspárok egymásra való odafigyelése, a fiatal házasok és házasulandók Isten felé vezetése voltak a fő gondolatai az idei házasság hetének, melyhez a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye számos plébániája is csatlakozott. Az esperesi kerületekben régiós imaestekre került sor a fiatal családokért, házaspárokért, emellett volt filmvetítés és házas séta is a püspöki palotában.

A zárómisén Böcskei László megyéspüspök elmondta, hogy több olyan eseményt is szerveztek, melyen a házaspárok, családok és a hívek összegyűltek, találkoztak azért, hogy imáikkal Isten gondoskodásába, oltalmába ajánlják a közösségeiket.

„Ma is ezt tesszük, megáldjuk a tavaly valamilyen kerek évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Gondolunk ugyanakkor azokra a jegyespárokra is, akik idén kötnek házasságot, illetve azokra is, akik már egyedül hallgatják ezt az üzenetet, mert elveszítették azt, akinek annak idején hűséget esküdtek” – mondta a főpásztor, és azt kívánta a pároknak, hogy továbbra is úgymond közös szemüvegen keresztül nézzék a világot.

Homíliájában Pék Sándor esperes, plébános úgy fogalmazott: a házasság a Szentháromság ikonja, hit a boldogságban, a múlttal való szembenézés a megbocsátás jegyében és a jövő tervezése.

Az ünneplők emléklapot is kaptak, melynek dizájnja ezúttal is Vakon Zsolt irodaigazgató kreativitását dicséri.

Szöveg: Ciucur-Losonczi Antonius

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Forrás: Romkat.roNagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria