Jubileumi Nagytábor fiúknak, férfiaknak – 25 éves a Magyar Schönstatti Fiúmozgalom

Hazai – 2015. június 23., kedd | 17:23

A 25 éves évfordulót ünneplő Magyar Schönstatti Fiúmozgalom Jubileumi Nagytábort szervez július 27. és augusztus 2. között Szentjakabfán, melyre szeretettel várják a jelentkezéseket.


A program a Fiúmozgalom hagyományos nyári táborainak hangulatát idézi, kicsit nagyobb kiadásban. Táboraikban a férfieszmény olyan fontos elemeit erősítik, mint az önállóság, a gyakorlatiasság, a találékonyság és a kitartás. A nomád körülmények, a természetközeliség, a táborverés és az erőt próbáló akadályverseny, kirándulások, közös játékok olyan élményeket jelentenek a fiúknak, amelyek nevelik is őket. A táborlakók sok feladatot csak csapatban dolgozva, egymást segítve tudnak teljesíteni. Ennyi fiú együtt hatalmas lehetőség, hisz rengeteg lelkesedés és erő lakozik bennük. Ezért évek óta rendszeresen vállalnak önkéntes munkát például az önkormányzatnál vagy az erdészetnél. A napokat imával kezdik és zárják az erdei szentélyben, a tábor lelki tartalmát különböző korosztályok igényeihez igazodva határozzák meg, és több előadás, beszélgetés is segíti a lelki növekedést a hét folyamán.

Az idei tábor különlegessége, hogy több korosztály képviselteti magát az elsősöktől az egyetemista korúakig. Egész héten változatos programok lesznek korosztályok szerinti altáborokra bontva, hogy mindenki számára igazi élmény lehessen a tábor. A felnőtt altábor csak július 30-án, csütörtökön este kezdődik, hiszen a legtöbben a dolgos hétköznapokból nem tudnak egy egész hetet kiszakítani maguknak. Így a felnőtteknek konkrét programok csak csütörtök estétől lesznek, tehát csak a pénteket kell kivenni szabadnapnak.

A tábor zárásaként augusztus 2-án ünnepélyes keretek között köszönjük meg az elmúlt 25 évet.

A Schönstatti Fiúmozgalom hív mindenkit, szülőket, barátokat, ismerősöket, hogy együtt adjanak hálát a mozgalomért, az eltelt 25 évért, a Nagytáborért, közösségükért. 11 órakor szentmisét ünnepelnek, majd egy kis visszaemlékezés után közös ebédre várnak mindenkit.

További részletek az alábbi linken találhatók, ahol jelentkezni is lehet mind a táborra, mind a záróünnepre.

A táborral kapcsolatban további információk találhatók a tábor honlapján, valamint további érdekességeket, aktualitásokat találnak a tábor Facebook-oldalán.

A Magyar Schönstatti Fiúmozgalomról:

A Schönstatt Mozgalom egy német gyökerű katolikus lelkiségi mozgalom. Ennek a lelkiségnek része a magyar Fiúmozgalom is, mely immár 25 éve van jelen hazánkban. A kezdeti évek után, mikor az első résztvevők abba a korba értek, hogy tudtak és akartak is segíteni a vezetésben és a szervezésben, a Fiúmozgalom elkezdett a fiatalok ügye lenni, s ez ma sincs másképp: egyetemista korú fiatalok irányítják, alakítják a mozgalom életét. Legfontosabb programjaik a nyári táborok, a régiós, illetve budapesti csoportok, illetve a mélyebb elköteleződés felé mutató Vértező. A testi-lelki egészséget szem előtt tartó nevelés, a természetes, külsőségek nélküli, mély lelkiség, a kötetlen, változatos programok által sokakat elérnek. A schönstatti pedagógiában kiemelt szerephez jut az önnevelés, a felelősség és a személyes elköteleződés, de a legtöbb érdeklődőt talán mégis a színes, jó hangulatú társaság ragadja meg .

Fotó: Magyar Schönstatti Fiúmozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria