Kályhákat adományozott a Katolikus Karitász a Nyíregyházi Egyházmegyében

Kishírek – 2023. január 18., szerda | 12:30

A Katolikus Karitász támogatásának köszönhetően a Nyíregyházi Egyházmegye területén négy családhoz vadonatúj kályha került, egy további családban az egyházmegye jóvoltából sparhelt mellett melegedhetnek, vagy készíthetik el az ételt a családtagok.

A Nyíregyházi Egyházmegye területén jó néhány olyan család él, ahol a téli hideg házon kívül tartása nehezen megoldható – a kevés tűzifa, a magas gáz- vagy áramárak, vagy épp a hiányzó fűtőtest miatt. Az egyházmegyei karitászhoz így a fűtéssel kapcsolatos kérések folyamatosan érkeznek.

A munkatársak a tűzifa igény kielégítésével igyekeznek segíteni. A Katolikus Karitász jóvoltából az ünnepek előtt érkező, négy darab, 5 kilowattos, vegyes tüzelésű, új kályhát is olyan helyre szállították, ahol valóban szükség van fűtőtestre. Kálmánháza, Máriapócs és Kántorjánosi mellett Nyírturára is vittek kályhát.

Az egyházmegye az adomány kályhák mellett egy sparheltet ajánlott fel egy szükséget szenvedő családnak.

Az átadást az egyházmegyei karitász igazgatója, Oláh Tamás és munkatársai, valamint a települések karitász csoportjai (a máriapócsi csoport vezetője, Lőrincz Péter és a kálmánházi csoport vezetője, Szécsiné Kristóf Júlia) bonyolították. A kályha mellé tartósélelmiszer-adományokat is átnyújtottak a megsegítetteknek.

ForrásNyíregyházi Egyházmegye

 

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra, Lőrincz Péter, Szécsi Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria