Kapcsoljuk Rómát – A Duna World csatornán élőben is bekapcsolódhatunk Ferenc pápa felajánló imájába

Ferenc pápa – 2022. március 24., csütörtök | 20:11

A Duna World csatorna élőben közvetíti március 25-én, pénteken 17 órától Ferenc pápa felajánlását – tájékoztatta szerkesztőségünket az MTVA Vallási Főszerkesztősége. A magyar nyelvű közvetítés szakértője Török Csaba, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tévéreferense, a kommentátor Barlay Tamás lesz.

Március 25-én, pénteken a 17 órakor kezdődő bűnbánati szertartás keretében a Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa felajánlja Oroszországot és Ukrajnát Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. Aznap Konrad Krajewski bíboros, a pápai főalamizsnás ugyanezt a felajánlást végzi Fatimában mint a Szentatya hírnöke.

Ukrajna római katolikus püspökei márciusban fordultak azzal a kéréssel a Szentatyához, hogy Ukrajnát és Oroszországot ajánlja fel Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. A kérést Lucsok Miklós munkácsi római katolikus püspök is hangsúlyozta a különleges pápai küldöttel, Michael Czerny SJ bíborossal való beregszászi találkozóján.

A Szentatya felajánló imája ITT érhető el magyar nyelven.

*

Erdő Péter bíboros, prímás Ferenc pápához csatlakozva 19 órakor felajánlja Oroszországot és Ukrajnát a Szűzanyának a Szent István-bazilikában. Az eseményt élőben közvetítik a Kardinális Youtube csatornán és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldalán.

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria