Karácsonyi készület a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola közösségében

Hazai – 2017. december 24., vasárnap | 17:31

Az előző hetekben, és az elmúlt napokban az ajándékozás öröme hatotta át a karácsonyra készülő gyermekeket, pedagógusokat és szülőket, hiszen tudjuk, adni öröm.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Még december elején Luca napi játékház keretében a tanulók szabadon válaszható témákban, különböző kézműves foglalkozásokon ajándékokat készítettek, és a délutáni, szülők és az iskola által közösen rendezett vásárban jótékonysági célra értékesíthették azokat.

December 18-án, hétfőn két helyszínen is szolgáltak a diákjaink. Délelőtt az Esztergom-Budapesti Érseki Palotában a nyugdíjas papok karácsonyi ünnepségén Erdő Péter bíboros, prímás jelenlétében szerepeltek a Néris diákok.

Elsőként Tóthné Mózer Annamária vezetésével a 6. b. osztályosok Csengő muzsika előadásában Corelli: Menüett és Bach: Chorale hangzott el.

A másodikként Mezei Csilla rendezésében a 3. b. osztály részletet adott elő Victor Hugó Nyomorultak című regényéből, majd betlehemi jelenet következett, melyhez a népdalokat Bennő Katalin tanította be.

Ugyanezen a napon délután a XVI. kerületi Idősek Klubjának karácsonyi ünnepségét színesítette Kánnaimé Ivony Anna tanítónő vezetésével a 3. a. osztály tizenhat tanulója, akik Andersen: A kis gyufaárus lány című meséjének átdolgozott változatát jelenítették meg, amit a vendégek meghatódva néztek végig, majd vastapssal jutalmaztak. Az ünnepséget Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével. A képviselő úr mézeskaláccsal ajándékozta meg a lelkes szolgáló csapatot.

Iskolánk több éves hagyománya szerint most is csatlakozott a Katolikus Karitász adventi adománygyűjtéséhez, hogy segítse szebbé tenni mások karácsonyát. Ennek keretében az iskolánk családjaival tartós élelmiszert gyűjtöttünk.

Tóthné Mózer Annamária karvezető irányításával december 20-án, a Szent Mihály templomban iskolai Karácsonyváró hangversennyel hangoltuk a lelkünket a megváltó születésének megünneplésére.

Urbán Gábor plébános, és Tyukász Mihály Tamás igazgató köszöntője után, több mint 130 éneklő diák közreműködésével hangzottak el a különböző előadások.

A 6. a. osztály Csengőmuzsika csapata, Kicsinyek Kórusa, Dúdoló, Csicsergő népdalkör műsora, az 5. a. osztály Csengőmuzsika csapata, Furulyamuzsika a 3. b. osztály előadásában, melyet Bartosiewicz Márta tanított be, a 6. b. osztály Csengőmuzsika előadása, Mezzoforte Kórus, Közös éneklés, az 5. a. és 5. b. osztály furulya száma. Orgonán közreműködött: Kovács Márk, a művészeti csoportokat Balogh Lázár orgonaművész kísérte.

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon a teljes iskolai közösséggel tartottunk iskolai karácsonyi ünnepséget, melyen részt vett Urbán Gábor plébános is, mely alkalommal két osztály adott műsort.

A 8. b. osztály Szőke István osztályfőnök vezetésével a betlehemi eseményeket jelenítette meg, ill. a 3. a. osztály újra előadta Andersen: A kis gyufaárus lány című meséjének átdolgozott változatát.

Urbán Gábor ünnepi jókívánsága zárta a közösségi karácsonyi ünnepségünket, és áldással bocsátotta el a tanárokat és diákokat a téli szünetre.

Forrás: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Fotó: Busai Anna, Mészáros Tibor, Ritzl Hanga Laura, Szigeti Mátyás, Tyukász Mihály Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria