Kármelita ereklye Magyarszéken

Megszentelt élet – 2017. november 19., vasárnap | 18:48

Magyarországi körutat szerveztek Marie-Eugène atya, kármelita szerzetes ereklyéje számára, amelynek egyik állomása a kármelita nővérek magyarszéki kolostora lesz.

Az 1894-ben Henri Grialou néven született szerzetest 2016. november 19-én avatták boldoggá. A kármelita rend 20. századi történetének kiemelkedő alakja átérezte a kor emberének éhségét az isteni tanításra; életét arra áldozta, hogy minél többeket vezessen el Istenhez.

Magyar nyelven is megjelent, A lélek lendületével című könyvében így vall életfeladatáról: „Korunk szomjazik és éhezik Istenre. Ezt az Isten utáni éhséget nemcsak a lelkekből és a szemekből érezzük, de érzékelhető magukon a hallgatókon is, amikor Istenről szólunk hozzájuk. Mit várnak tőlünk? Azt, hogy beszéljünk Istenről.”

Boldog Marie-Eugène ereklyéje december 5-én érkezik a magyarszéki kármelita kolostorba.

A jeles esemény alkalmából szervezett kétnapos rendezvény december 5-én 16.30 órakor Marie-Eugène atya életéről szóló vetítéssel kezdődik Magyarszéken. Ezt követően, 18 órától vesperáson, majd 20 órától szentségimádáson, virrasztáson vehetnek részt az érdeklődők, amelyen részleteket hallhatnak a boldog írásaiból. A napot a 21 órakor kezdődő kompletórium zárja.

December 6-án délelőtt 11 órától Marie-Therese Rouxel, az Institut Notre Dame de Vie (Életadó Boldogasszony Intézet) tagja tart előadást, Boldog Marie-Eugène atya és Lisieux-i Szent Teréz címmel. Az Életadó Boldogasszony Intézet pápai jogú világi intézmény, amelyet Marie-Eugène atya 1932-ben alapított; tagjai papok, megszentelt életű nők és férfiak, újabban családok is, akik korunk emberének tesznek tanúságot az élő Istenről.

Az ereklye a 16.30 órakor kezdődő búcsúztatást követően indul tovább magyarországi körútja következő állomására.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria