Keresztelés és elsőáldozás a sopronkőhidai börtönben

Hazai – 2022. október 4., kedd | 10:44

Szeptember 17-én Veres András megyéspüspök celebrált szentmisét a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön kápolnájában. A szentmisén hatvan fogvatartott vett részt, és a liturgia keretében a püspök megkeresztelte egyiküket, akivel együtt hárman vették magukhoz első ízben az Oltáriszentséget.

Veres András szentbeszédében elmondta: nem tud szabadulni attól a gondolattól, hogy sokan a mai társadalomban a hit és Isten nélkül képzelik el az életüket, mondván, hogy a mai modern társadalom meg tudja teremteni és meg tudja adni az ember számára a boldogságot. Ezzel szemben mégis rengeteg boldogtalan embert lát, akiknek üres az életük, a várt és elképzelt boldogság hiányzik belőle.

Azt hinnénk, hogy a hitet úgy örököljük szüleinktől, nagyszüleinktől, ezzel szemben a hit mindig egyéni, az egyénben kell hogy megszülessen. Hasonlóan a növény is egy apró magból nő ki, ahogy az aznapi evangéliumban is olvasható. Az egyén felelőssége, hogyan ápolja a magot, majd a növényt, azaz hogyan növekszik benne a hit a kegyelem által.

Szerző: Andrics Máté börtönpasztorációs munkatárs

Forrás: Győri Egyházmegye

Illusztráció: Krizsán Csaba/MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria