Keresztet állítanak az Új Színházban a Keresztény Színházi Fesztivál alkalmából

Kultúra – 2014. április 28., hétfő | 9:08

Keresztet állíttat Magyarország első Keresztény Színházi Fesztiválja alkalmából az Új Színház igazgatója, Dörner György, azzal a céllal is, hogy minden évben megemlékezzenek a legelső rendezvényről – tájékoztat az MTI.

Nagy Kristóf fafaragó művész műalkotását az esemény nyitónapján, május 16-án avatják fel a színházban.

A fakereszt fontos jelképe az első magyar Keresztény Színházi Fesztiválnak, és megtestesíti mindazt, amit a rendezvény képvisel – áll a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében. „Célunk, hogy az Európában feledésre ítélt kereszténységet, keresztény kultúrát felélesszük a színház és a zene eszközeivel. Bízom benne, hogy az 1 méter 75 cm magas, tölgyfából készült alkotás méltó jelképe lesz a fesztiválnak, amely egyben az első lépés a hagyományteremtés útján” – idézi a közlemény az igazgató szavait.

Dörner György nem először dolgozik együtt Nagy Kristóffal – a művész készítette a Jézusfaragó ember című előadásban látható Jézus-szobrot is.

Az egyhetes rendezvénysorozaton formabontó produkciók és templomi előadások is láthatók: meghívtak egy madridi társulatot is; emellett beszélgetések és koncertek is szerepelnek a műsorban. A programok két helyszínen – az Új Színházban és a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templomban – zajlanak, Böjte Csaba ferences szerzetes fővédnökségével, aki a nyitónapon a fakereszt felavatásán is részt vesz.

Magyar Kurír