Két online kiállítással készül az adventre a Szegedi Dóm Látogatóközpont

Kultúra – 2020. november 30., hétfő | 9:01

A látogatóközpont az adventi időszakra két online kiállítással várja az érdeklődőket: magyar művészek alkotásaiból és a betlehemkészítő pályázat pályaműveiből nyílik tárlat – mondta el Délmagyar című lapnak Kiss Edit, az intézmény vezetője. December 1-jéig még várják a betlehemeket a „Nem lehet csoda nélkül élni” mottóval meghirdetett pályázatra.

A Magyar Betlehem 2020 című kiállítás neves Kossuth-, Munkácsy- és nívódíjas magyar művészek alkotásait mutatja be az online térben. Olyan művészekkel és munkáikkal ismerkedhetnek meg, mint például Józsa Judit, a magyar kultúra lovagja címmel kitüntetett kerámiaszobrász, Kligl Sándor Munkácsy Mihály-díjas, Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett érdemes művész és Láng Miticzky Katalin festő- és textilművész. Annak érdekében, hogy a betlehemi csoda minél több emberhez eljusson, a kiállításról a központ albumot is készít.

A kiállítás mellett „Nem lehet csoda nélkül élni” mottóval betlehemkészítő pályázatot is hirdettek családok, iskolai osztályok, egyéni jelentkezők számára. Még egy hétig bárki benevezhet, december 1-jén 17 óráig névvel, címmel, elérhetőséggel és néhány soros ismertetővel várják a Szegedi Dóm Látogatóközpontba a kézzel készült betlehemeket. Kiss Edit elmondta, a pályaművekből szintén online tárlat nyílik, hogy a betlehemi csoda még több személyhez eljusson. A legjobb műveket díjazásban részesítik, lehetőség lesz online közönségszavazásra is.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye/Délmagyar.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria