Kezdődik a Máltai Szeretetszolgálat nagy karácsonyi gyűjtési akciója

Hazai – 2014. december 15., hétfő | 18:58

December 16-án indul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtő akciója. A gyűjtésben a szeretetszolgálat önkénteseként részt vesz Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is – tájékoztatott Magyar Máltai Szeretetszolgálat.


Az idén tizennyolcadik alkalommal megrendezett Adni öröm! elnevezésű akció a SPAR-csoport 168 kiválasztott üzletében zajlik, hat napon át több mint kétezer önkéntes kéri meg az üzletbe betérőket, hogy vegyenek valamennyi tartós élelmiszert a rászorulóknak is.

Az összegyűjtött élelmiszerekből egységcsomagok készülnek, amelyekből várhatóan ebben az évben is több tízezren részesülhetnek. Az adományokat nélkülöző családok, egyedül maradt idősek, fogyatékkal élők, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól segítséget kérő rászorulók kapják. A csomagokat még karácsony előtt eljuttatják az érintetteknek.

A köztársasági elnök felesége idén harmadik alkalommal kapcsolódik be az akcióba. Herczegh Anita december 16-án 15.15-től gyűjt a rászorulóknak a Batthyány téri SPAR-üzletben.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria